Orädd och oberoende journalistik.

Undergångssekten

 

En del kanske minns undergångssekten i Waco, Texas? De samlades kring i en psykopat med messiansk självbild som skulle styra världen under apokalypsen. Det ledde till en våldsam konfrontation med FBI och slutet kom i en våldsam eldsvåda som kostade livet för de flesta av sektens medlemmar. Det var i april 1993.

 

Sektledaren David Koresh och det tragiska slutet.

Tänk dig ett scenario för en science-fictionfilm. Att någon skulle ha skildrat en inte alltför avlägsen framtid, där en liknande sekt skulle styra världsutvecklingen. De skulle besitta massor av högteknologiska vapen, kontrollera FN i viktiga avseenden och de skulle även kontrollera narrativet – deras kritiker skulle avfärdas som paranoida stollar i de största dagstidningarna.

Ett sådant scenario skulle nog påminna en hel del om den mardrömslika cyborgkult Jacob Nordangårds beskriver i sin senaste artikel. En verklighet man gång på gång önskar man kunde undslippa, som när man vaknar från en ångestfylld dröm.

Artikeln handlar om World Government Summit 2023, som arrangerades i Dubai 13-15 februari. World Economic Forums (WEF) ordförande Klaus Schwab har beskrivit Dubaimötet som ”en lillebror” till de årliga sammankomsterna i Davos, med syftet att stärka samarbetet mellan globala institutioner och organisationer som FN, WEF och Världsbanken.

I Dubai proklamerade Schwab att den som kontrollerar den fjärde industriella revolutionens teknologier kommer att bli världens härskare. Den autokratiska monarkin Förenade Arabemiraten har blivit futuristsektens mönsterland. Nordangård pekar på det motsägelsefulla i att landets rikedom och den futuristiska metropolen Dubai har byggts upp med hjälp av gigantiska oljeintäkter samtidigt som man ska stå värd för FN:s nästa stora klimatmöte COP28.

Engagemanget för klimatet handlar snarare, skriver Nordangård, om den teknologiska transformation som ”klimatkrisen” motiverar (den som undrar över citationstecken bör läsa hans bok Rockefeller – en klimatsmart historia).

 

World Economic Forums ordförande Klaus Schwab

Någonting studiet av sekter kan lära oss är det att deras ledare gärna förkunnar ett akut nödläge. När medlemmarna fåtts att tro på världens stundande undergång blir de medgörliga och lättare mottagliga för allsköns manipulationer.

Om hur denna strategi nu institutionaliserats i FN:s så kallade nödlägesplattform handlar en annan färsk artikel av Nordangård:

Nödlägesplattform för att hantera ”extrema globala chocker”

 

En av Jacob Nordangårds viktigaste förtjänster som författare och skribent är hans tålmodiga analyser av de slogans och pamfletter som ofta låter oemotståndliga vid en första anblick, och som alltför sällan blir föremål för en grundlig analys, än mindre ordentlig debatt i mainstreammedia.

Vem vill inte ha en hållbar värld med minskad fattigdom? Det är genom att lusläsa den bakomliggande dokumentationen om hur de globala målen är tänkta att uppnås, och genom att bevaka sammankomster som World Government Summit som Nordangård kan ge oss en bild av ”sektledningens” verkliga avsikter med oss människor och planeten. För de som ännu betraktar FN som en institution som borgar för demokrati och fredsbevarande kan läsningen antagligen te sig provocerande.

I sin senaste artikel ger han oss en kuslig inblick i den framtid som futuristerna önskar. Vi tvingas inse hur långt utvecklingen har kommit inom en rad olika områden. På konferensen i Dubai presenterades inte mindre än

150 framväxande teknologier. ”Det är”, skriver Nordangård, ”som en karta över alla dystopiska science fiction-koncept och har underrubriker som Big Brother, Virtual Matrix och Post-Human Citizen.”

Här beskrivs bland annat hur ett socialt kreditsystem kan komma att fungera. Genom en uppsjö av olika övervakningssystem ska olydiga medborgare omedelbart kunna flaggas och straffas.

”Den högteknologiska utvecklingen ska hjälpa medborgare att uppnå optimala medborgarskapspoäng – eller leda till utfrysning och i slutändan exil.”

Möjligen kunde man kritisera den överdrivna fascination som alternativmedier gärna ägnar Klaus Schwab. WEF-ordförandens motbjudande persona och tyska brytning har gjort honom tacksam att lyfta fram som globalistisk Bondskurk. Men det effektfulla kan ställa sig lite i vägen för den nödvändiga insikten att detta inte är någon dystopisk film. Det är en verklighet som undan för undan implementeras i våra kommuner och regioner – i vår vardag. Sekten är inte något avlägset utopiskt utan en rörelse som infångar våra lokala politiker och byråkrater. För att inte tala om våra journalister och opinionsbildare.

Jag kommer att tänka på en intervju jag gjorde i höstas med min bror, AI-forskaren Max Tegmark. https://folketsradio.se/det-digitala-tyranniet/

Fem år hade gått sedan publiceringen av hans bästsäljande bok Liv 3.0 – att vara människa i den artificiella intelligensens tid. Nu insåg han att han varit naiv. Han hade underskattat den propagandistiska motoffensiv som AI-lobbyn skulle lansera för att hantera sina kritiker.

Detta är något viktigt vi också påminns om i Nordangårds artikelserie om futuristsekten som vill styra våra liv, att vi inte längre har råd att vara naiva.

/Per Shapiro

 

Länkar:

Jacob Nordangård är Fil.dr. i Tema Teknik och Social Förändring. Aktuell med boken Den digitala världshjärnan. Tillsammans med hustrun Inger Nordangård driver han bloggen Pharos. http://pharos.stiftelsen-pharos.org varifrån denna artikel är hämtad.

Läs hela artikeln här: pharos.stiftelsen-pharos.org/klaus-schwab-de-som-har-kontroll-over-teknologierna-kommer-att-bli-varldens-harskare/

Dela detta avsnitt!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bli notifierad när vi släpper ett nytt avsnitt!

Titta även på:

Folkets Radio

Längtan efter ett liv i frihet

Gita Minou hade fyllt 60 och var svårt sjuk och utbränd, när hon bestämde sig för att flytta ut i skogen. I dag, några år

Folkets Radio

Vem tar ansvar för vaccinets offer?

Livet innan sprutan: Karin Albinsson och Carina Hellstrand     Trots att rekordmånga drabbats av allvarliga och bestående hälsoproblem efter vaccinet mot covid-19 är detta

Stöd Folkets Radio direkt genom Swish till: 123 405 89 39