Orädd och oberoende journalistik

Nedkopplat vill utvecklas

Kära Nedkopplat-lyssnare.

Det är snurriga tider. Yttre händelser vi står helt maktlösa inför håller på att skapa en perfekt storm av krig och tyranni. Allt det viktiga som att skapa skönhet och glädje i livet kommer i andra hand när vi i första hand måste värja oss mot krigspropaganda från massmedia och totalitarism från makthavare och företag.

Syrien, Russiagate, Covid, Ukraina. Hur ska nästa dystopiska narrativ skrivas? Kanske nåt med Kina. Eller varför inte en ny global pandemi?

Jag är skådespelare och ljudboksinläsare med ett stort samhällsintresse. För många år sedan i ett tidigare sekel tänkte jag faktiskt bli journalist. Men jag hade för mycket bus i tankarna. Så jag blev det jag blev och ur det såddes ett frö som heter Nedkopplat som i den mörka mediaskuggan tillsammans med Folkets Radio vill brinna som en blommande buske av frihet och fantasi.

Det finns flera program på gång av Nedkopplat som ännu inte lagts ut. Efter ”Det teknologiska systemet” av Darren Allen kommer en ny essä på svenska från Charles Eisenstein: ”En ny syn på framsteg”, där han resonerar kring hur vi kan frångöra oss från den myt vi lever under: Det eviga framsteget.

Jag har också gjort en intervju med fd journalisten Johannes Wahlström som var den som närmast jobbade med Julian Assange och Wikileaks i Sverige. Vi talade om massmedia och förtryck. En annan spännande gäst som väntar är matematikern, författaren och civilisationskritikern Helena Granström.

Nedkopplat kommer att fortsätta växla mellan samtal med kloka människor till översatta essäer och inslag av dikter, musik och satir.

Det finns också planer på nya program. En tanke är att skapa en sorts ”Spanarna” där alla tankar och spekulationer är tillåtna. Arbetsnamn: ”Whataboutisterna”.

Så det är mycket på gång. Jag är så tacksam för den hjälp jag fått av er att översätta texter och jag tar tacksamt emot mer hjälp. Närmast är det en essä av John Michael Greer jag vill ha översatt. Det är också med stor glädje jag har träffat Jon Johansson som mixar programmen och som tillsammans med mig gör ljudkonst under namnet ”Bardman & Jon”.

Om Nedkopplat ska börja växa på riktigt är varje bidrag viktigt. I form av tjänster (översättning och konstnärliga bidrag) och finansiellt stöd. Nedkopplat har ett eget swish:
1236470694

Jag har också startat en kanal på Telegram: https://t.me/Nedkopplat
där vi kan hålla kontakt och diskutera innehåll och förändra tillvaron. Den öppnas 3 maj. Det är ett beskt piller att Nedkopplat behöver vara Uppkopplat men det är som det är.

Fred och kärlek till oss alla.

Håkan Julander
nedkopplat@protonmail.com

Dela detta avsnitt!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bli notifierad när vi släpper ett nytt avsnitt!

Titta även på:

Folkets Radio

Längtan efter ett liv i frihet

Gita Minou hade fyllt 60 och var svårt sjuk och utbränd, när hon bestämde sig för att flytta ut i skogen. I dag, några år

Folkets Radio

Vem tar ansvar för vaccinets offer?

Livet innan sprutan: Karin Albinsson och Carina Hellstrand     Trots att rekordmånga drabbats av allvarliga och bestående hälsoproblem efter vaccinet mot covid-19 är detta

Stöd Folkets Radio direkt genom Swish till: 123 405 89 39