Orädd och oberoende journalistik

KRIGET MOT LIVET

 

BOKEN OM HUR VI HAMNADE
I DEN TEKNOKRATISKA FÄLLAN

 
Redan för tusentals år sedan – långt innan den fanns någon avancerad teknologi – försökte shamaner varna för en främmande intelligens, en bedräglig kraft, som kan ta människor i besittning.

Men budbärarna förintades och varningarna blev inte lyssnade till. Vi människor har sedan undan för undan slitits loss från vår heliga förbindelse med planeten. Vi har fjärmat oss från naturen och från oss själva.

Kriget mot livet är nu inne i sin turbulenta slutfas.
Vi matas med budskapet att människans assimilering med den artificiella intelligensen är något oundvikligt, att om en generation eller två kommer Homo sapiens att vara ett minne blott.
 

SAGT OM BOKEN

”Ska vår allt kraftfullare teknik gynna eller ersätta livet på jorden? Man behöver inte hålla med om allt i denna välskrivna och tankeväckande bok av en av Sveriges modigaste journalister för att uppskatta den som ett oerhört angeläget inlägg i vår tids viktigaste diskussion.”

Max Tegmark, AI-forskare och fysikprofessor vid Massachusetts Institute of Technology

”Ett sofistikerat perspektiv, helhetsgrepp och nyanserat utforskande av vad som går att läsa mellan våra historieböckers rader. Ett ödmjukt sammanflätande av dåtid, nutid och framtid – förankrat i en research som saknar motstycke. Kanske kan de olika forskarnas teorier som presenteras och flätas samman kännas otippade eller till och med fullkomligt omaka för det ovana ögat. Men ge pusslet sin tid, låt de olika aspekterna få tala till punkt. Det här är grävande journalistik på sin mest essentiella nivå.”

Anna Vild, musikpoet & aspirerande etnolog/kulturanalytiker vid Uppsala Universitet
 

HÄR KAN DU BESTÄLLA BOKEN!

Billigast kan boken beställas här:
https://www.karnevalforlag.se/bocker/kriget-mot-livet/

Den går också att beställa från de stora återförsäljarna Bokus och Adlibris:
https://www.adlibris.com/se/bok/kriget-mot-livet-9789152773949
https://www.bokus.com/bok/9789152773949/kriget-mot-livet/

Dela detta avsnitt!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bli notifierad när vi släpper ett nytt avsnitt!

Titta även på:

Folkets Radio

Den sjuka förlossningsvården

  Kvinnor som fött barn ostört berättar ofta om födseln i lyriska ordalag. Många har beskrivit det som en andlig upplevelse; en initiationsrit som skänker

Folkets Radio

Förintelsen av Palestina

  Israelisk militär håller i rask takt på att förvandla Gaza till ett obeboeligt månlandskap. Efter en kort vapenvila är himlen åter fylld med krigsflygplan,

Stöd Folkets Radio direkt genom Swish till: 123 405 89 39