Orädd och oberoende journalistik

Journalist på livstid

 

Fallet Julian Assange kan mycket väl vara vår tids största rättsskandal, det anser FN:s särskilda rapportör om tortyr, Nils Melzer.

I sin bok, ”Fallet Julian Assange, en historia om förföljelse” beskriver han ingående hur såväl rättsövergreppen, som smutskastningen och avhumaniseringen av Wikileaks-grundaren koordinerats av myndigheter, stater och massmedier.

Melzer har noggrant gått igenom fallet alltifrån våldtäktsanklagelserna och den svenska rättsapparatens agerande till den nuvarande fångenskapen i ett brittiskt högriskfängelse, varifrån Assange kan utelämnas till USA där han riskerar 175 år i fängelse.

Det är ett skeende som enligt Melzer ”avslöjar djupa sprickor i själva den västerländska rättsstaten och demokratin.”

I det avseendet kan Assange-tragedin ses som ett preludium till den totalitära utvecklingen i världen i dag. Det är journalistiken och rätten av avslöja maktens kriminella handlingar som sitter inspärrad.

Förutom Nils Melzer får vi i programmet även möta journalisten Johannes Wahlström, en vän och kollega till Assange.

Ett program av Per Shapiro

Medverkande:

Nils Melzer, FN:s särskilda rapportör mot tortyr.

Johannes Wahlström, journalist.

Dela detta avsnitt!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bli notifierad när vi släpper ett nytt avsnitt!

Titta även på:

Folkets Radio

Frihetsrörelsens försvar

    Ända sedan Frihetsrörelsen tog ledarskapet över coronaprotesterna i Sverige, har rykten florerat om att rörelsen kanske är något annat än den utger sig

Folkets Radio

Psyops åt folket när agendan rullas ut

    Bakom FN:s vackra hållbarhetsmål döljer sig inrättandet av en totalitär, teknokratisk dystopi. Det varnar Jacob Nordangård för i sin nya bok – Vi

Stöd Folkets Radio direkt genom Swish till: 123 405 89 39