Orädd och oberoende journalistik

Det snedvridna klimatnarrativet

 

 

Massmedia matar oss ständigt med nödrapporter om klimatet. Vi får veta att vi har några få år på oss att göra kolossala omställningar, annars finns ingen framtid för livet på planeten.

Vi får också veta att det råder konsensus kring detta i forskarvärlden. De som ifrågasätter narrativet kallas nedlåtande för ”förnekare”.

Men är frågan verkligen så avgjord, eller är det hätska tonläget en indikation på motsatsen?

Pensionerade journalisten Sven Börjesson har jobbat i 30 år för Sveriges Radio och är specialiserad på klimatfrågan.

När han han på allvar började granska ämnet fann han att viktiga slutsatser i rapporterna från FN:s klimatpanel IPCC aldrig återges i media; och att journalister systematiskt ”cherryplockar” och förstorar upp vissa aspekter av rapporterna. Mätresultat eller vetenskapliga studier som inte förstärker bilden av ”klimatkris” får heller ingen plats i media.
Den domedagsartade klimatrapporteringen har sedermera blivit ett självspelande piano som nästan inga journalister eller redaktioner längre vågar eller vill granska.

Dela detta avsnitt!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bli notifierad när vi släpper ett nytt avsnitt!

Titta även på:

Folkets Radio

Förintelsen av Palestina

  Israelisk militär håller i rask takt på att förvandla Gaza till ett obeboeligt månlandskap. Efter en kort vapenvila är himlen åter fylld med krigsflygplan,

Folkets Radio

Att vaccinera bort kontakten med själen

  Alltfler healers märker av kraftiga förändringar i energifälten hos personer som tagit vaccin mot C-19. Många beskriver hur det blivit mycket svårare eller rentav

Stöd Folkets Radio direkt genom Swish till: 123 405 89 39