Orädd och oberoende journalistik

Den extrema krigshetsen


 
På Folk och Försvars konferens i Sälen tycktes ministrar och militärer försöka överträffa varandra i hotfull krigsretorik. Okritiska journalister stämde in i skrämselkören.

Men hur påverkar krigshetsandet och den ökande militariseringen Sveriges säkerhet? Och hur påverkas vår demokrati och yttrandefrihet?

Fredsaktivister som kritiserar utvecklingen demoniseras. Om det vittnar Hans Öhrn, ordförande för Sveriges Fredsråd, som i en myndighetsrapport nyligen pekats ut som ett hot mot Sveriges försvar och säkerhet.

Vi diskuterar också regeringens nyligen ingångna försvarssamarbete med USA, som bland annat ger supermakten obehindrad tillgång till 17 svenska militärbaser. Författaren Sven Ruin vill få det prövat ifall avtalet är förenligt med svensk grundlag, och han har därför polisanmält regeringen.

Dela detta avsnitt!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bli notifierad när vi släpper ett nytt avsnitt!

Titta även på:

Folkets Radio

Längtan efter ett liv i frihet

Gita Minou hade fyllt 60 och var svårt sjuk och utbränd, när hon bestämde sig för att flytta ut i skogen. I dag, några år

Folkets Radio

Vem tar ansvar för vaccinets offer?

Livet innan sprutan: Karin Albinsson och Carina Hellstrand     Trots att rekordmånga drabbats av allvarliga och bestående hälsoproblem efter vaccinet mot covid-19 är detta

Stöd Folkets Radio direkt genom Swish till: 123 405 89 39