Orädd och oberoende journalistik

Den extrema krigshetsen


 
På Folk och Försvars konferens i Sälen tycktes ministrar och militärer försöka överträffa varandra i hotfull krigsretorik. Okritiska journalister stämde in i skrämselkören.

Men hur påverkar krigshetsandet och den ökande militariseringen Sveriges säkerhet? Och hur påverkas vår demokrati och yttrandefrihet?

Fredsaktivister som kritiserar utvecklingen demoniseras. Om det vittnar Hans Öhrn, ordförande för Sveriges Fredsråd, som i en myndighetsrapport nyligen pekats ut som ett hot mot Sveriges försvar och säkerhet.

Vi diskuterar också regeringens nyligen ingångna försvarssamarbete med USA, som bland annat ger supermakten obehindrad tillgång till 17 svenska militärbaser. Författaren Sven Ruin vill få det prövat ifall avtalet är förenligt med svensk grundlag, och han har därför polisanmält regeringen.

Dela detta avsnitt!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bli notifierad när vi släpper ett nytt avsnitt!

Titta även på:

Folkets Radio

Den sjuka förlossningsvården

  Kvinnor som fött barn ostört berättar ofta om födseln i lyriska ordalag. Många har beskrivit det som en andlig upplevelse; en initiationsrit som skänker

Folkets Radio

Förintelsen av Palestina

  Israelisk militär håller i rask takt på att förvandla Gaza till ett obeboeligt månlandskap. Efter en kort vapenvila är himlen åter fylld med krigsflygplan,

Stöd Folkets Radio direkt genom Swish till: 123 405 89 39