Orädd och oberoende journalistik

Covid och oliktänkarna

Kungsträdgården Oktober 2020. Den första stora protestaktionen i Sverige.

Redan från början av pandemin fanns många som ifrågasatte det officiella narrativet från WHO och det började spridas misstankar om en dold agenda. Till exempel att de stränga åtgärderna kort och gott är en förevändning för att raskt stöpa om världen i totalitär riktning. Lockdowns som driver småföretagare, butiksägare och krögare i konkurs sågs som ett beställningsjobb från de ekonomiska jättarna, som (likt Amazon) kommer in och ”dammsuger upp” många av de verksamheter som nu går under.

Och masktvånget, kravet på social isolering, hemskolning, distansarbete, och förbudet mot sociala sammankomster, fester, barhäng, kulturliv och sport – dessa åtgärder sågs som psykologiska strategier för att bryta ner människors motståndskraft och göra folk benägna att gå med på vad som helst (läs vaccinera sig), bara mardrömmen tar slut.

Så när Världsekonomiskt forums ordförande Klaus Shwab sommaren 2020 förkunnade behovet av ”The Great Reset”, en total omstart för världen och mänskligheten, var det många som hörde varningsklockorna ringa, bland annat författaren Jacob Nordangård, författare till boken Den globala statskuppen, som intervjuas i programmet. Han varnar för att ”den fjärde industriella revolutionen”, som Världsekonomiskt forum och FN vill genomföra, kan vara vägen mot en orwellsk mardröm, där varje steg vi tar och varje tanke vi tänker ska övervakas och där den levande Jorden ska göras om till en artificiell planet, där allting – inklusive människan – kontrolleras av artificiell intelligens. Enligt Världsekonomiskt forums visioner ska vi skriva ut organ med 3D-print, få implantat i våra hjärnor som gör oss smartare, manipulera vädret med kemiska partiklar, äta syntetiskt kött, odla genmodifierade grödor och avleda solljuset med gigantiska speglar i stratosfären.

Dokumentären har följt det här ämnet redan från start och bygger på många intervjuer och gedigen research. Det är viktigt att säga att det inte är någon unison berättelse. Här finns alltifrån de som ifrågasätter att det överhuvudtaget pågår en pandemi, till de som menar att viruset är kommet ur ett laboratorium och det finns många som inte har några teorier alls om virusets härkomst men anser att siffrorna över smittade och döda är överdrivna och manipulerade. Gemensamt är en skepsis mot det officiella Corona-narrativet som sprids av myndigheter och massmedier, samt uppfattningen av våra politiker har de ekonomiska eliternas – inte folkets – bästa för ögonen. Många känner även en oro över censuren och övervakningen på nätet och på så kallade sociala medier, något som vuxit lavinartat sedan starten på pandemin.

Syftet med dokumentären har varit beskriva de olika strömningarna och låta oliktänkande röster ge sin bild av det som nu sker, utan att förse dem med nedvärderande epitet.

Reporter Per Shapiro

Slutmix Fredrik Nilsson

Dela detta avsnitt!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bli notifierad när vi släpper ett nytt avsnitt!

Titta även på:

Folkets Radio

Längtan efter ett liv i frihet

Gita Minou hade fyllt 60 och var svårt sjuk och utbränd, när hon bestämde sig för att flytta ut i skogen. I dag, några år

Folkets Radio

Vem tar ansvar för vaccinets offer?

Livet innan sprutan: Karin Albinsson och Carina Hellstrand     Trots att rekordmånga drabbats av allvarliga och bestående hälsoproblem efter vaccinet mot covid-19 är detta

Stöd Folkets Radio direkt genom Swish till: 123 405 89 39