Orädd och oberoende journalistik

Att inte bli söndrad och härskad

 

 
De totalitära åtgärder som skedde i pandemibekämpningens namn väckte en motståndsrörelse, vars styrka låg i att den överbryggade sedvanliga konfliktlinjer. Den gemensamma insikten var att det uppenbarligen inte spelade roll om man bodde i Israel eller i Iran, i Ryssland eller i Kanada – man drabbades av samma typ av globalt dikterat förtryck, med masktvång, utegångsförbud och medicinsk apartheid.

I detta fanns något försonligt. I protestmanifestationerna, som i många städer samlade hundratusentals människor, deltog folk oavsett samhällsklass och politisk hemvist.

Men terrorattacken mot en israelisk musikfestival den 7 oktober förra året och det efterföljande kriget mot Gaza har splittrat denna växande rörelse. Återigen har vi hamnat i våra tilldelade skyttegravar – till höger om man stödjer Israel och till vänster om man stödjer palestinierna.

Har den anti-globalistiska och anti-teknokratiska motståndsrörelsen blivit så pass söndrad att den inte kan återhämta sig? Eller finns det en väg framåt, och i så fall hur? Om detta handlar intervjun med samtalsterapeut och författare Karin Nordlander, som har tagit fram en kurs om att undvika och överbrygga polarisering.

Dela detta avsnitt!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bli notifierad när vi släpper ett nytt avsnitt!

Titta även på:

Folkets Radio

Längtan efter ett liv i frihet

Gita Minou hade fyllt 60 och var svårt sjuk och utbränd, när hon bestämde sig för att flytta ut i skogen. I dag, några år

Stöd Folkets Radio direkt genom Swish till: 123 405 89 39